Potyczka na przystawki i desery

W Szkolnym Schronisku Młodzieżowym odbyła się V edycja konkursu gastronomicznego dla klasy 3GK. W jury zasiedli: Tomasz Kozioł – szef kuchni hotelu Piast, Rajmund Królik – szef kuchni wielu restauracji na Dolnym Śląsku, dyr. ZSH-T Aldona Liszka, pani Agnieszka Paprzycka i kierownik schroniska – Ilona Rutkowska. Zespoły miały dwie godziny na wykonanie przystawki i deseru. Najlepiej zaprezentowały się grupy:

1. Edyta Pietras i Milena Długosz (nr 7)

2. Paulina Rzepisko i Rafał Żarczyński (nr 3)

3. Ania Mozol i Natalia Cibor (nr 9)

Zwycięzcy otrzymali nagrody rzeczowe w postaci odtwarzaczy MP3 praz książki o tematyce kulinarnej. Konkurs przygotowała p. Emilia Młynarczuk przy współpracy p. Ewy Rudownik.

cobra

Komentarze

odpowiedzi

Dodaj komentarz





*

Copyright 2012 Naszaswidnica.pl